De opdrachten voor linkbuilding teksten worden vaak in grote aantallen uitbesteed en dat voor hetzelfde bedrijf. Dit betekent dat één schrijver soms wel 10 teksten over hetzelfde onderwerp moet schrijven. Hoe kunnen wij dan toch unieke teksten garanderen? De schrijvers van Linky Writers vertellen in deze blog de maniertjes en slimme trucjes om toch elke keer weer een unieke tekst in elkaar te zetten.

Nanne begint met het maken van verschillende onderwerpen

Wanneer meerdere teksten dezelfde zoekwoorden hebben, kan het lastig worden om unieke teksten te blijven schrijven en te voorkomen dat er veel sprake is van herhaling. Gelukkig heb ik een aantal tips, waardoor ik voorkom dat er teveel dezelfde dingen voorbij komen in verschillende teksten. Bij veel teksten is het zo dat je het onderwerp zelf mag kiezen, zolang de tekst relevant is aan de zoekwoorden. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om veel verschillende onderwerpen te bedenken bij één zoekwoord. 

Voordat ik begin met het schrijven van alle teksten bedenk ik al titels en onderwerpen voor elke tekst. Zo weet ik, wanneer ik echt ga beginnen met schrijven, precies wat ik wil vertellen. Bij één zoekwoord zorg ik dus van tevoren al dat ik meerdere onderwerpen bedenk die ermee te maken kunnen hebben. Elke onderwerp is relevant, maar toch weer anders. Dit voorkomt dat ik tijdens het schrijven niet teveel in herhaling treed.

Als content creator bekijkt Angela meerdere bronnen over hetzelfde onderwerp

Het gebeurt regelmatig dat je als content creator meerdere teksten over hetzelfde onderwerp schrijft. Aan de ene kant maakt dit het doen van vooronderzoek makkelijker: je hoeft niet voor iedere tekst opnieuw onderzoek te doen naar het onderwerp. Aan de andere kant ligt ook het vallen in herhaling op de loer. Je kunt je voorstellen dat je snel hetzelfde stuk tekst in een ander jasje stopt, omdat je er al zoveel over geschreven hebt. 

Dit voorkom je door meerdere bronnen door te lezen over hetzelfde onderwerp. Vaak gebruiken bronnen allemaal net een andere invalshoek, waardoor je zelf weer nieuwe inspiratie krijgt om een tekst te schrijven over hetzelfde onderwerp. Hierdoor belicht je een onderwerp op verschillende manieren, waardoor de teksten uniek en origineel blijven. 

Jelline voorkomt herhaling in haar teksten door van te voren een lijstje met ideeën te maken

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je meerdere teksten over hetzelfde onderwerp moet schrijven. Hoewel dit natuurlijk aan de ene kant fijn is, aangezien je minder tijd kwijt bent aan het vooronderzoek, kan het aan de andere kant ook zorgen voor herhaling en overlap. Het is daarom verstandig om een lijstje met verschillende ideeën qua opbouw te maken voordat je begint met het schrijven van deze reeks teksten.

Op het moment dat je tien teksten moet schrijven over een bepaald onderwerp, is het namelijk fijn om houvast te hebben. Bovendien kun je dan ook sneller de teksten schrijven, omdat je al weet welke richting je op wilt met de desbetreffende tekst. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat je weinig te maken krijgt met herhaling en overlap, aangezien je voor elke tekst een ander perspectief of idee hebt, wanneer je begint met schrijven.

 

nl_NLDutch
%d